|
tiramisu.gportal.hu
Téma: gasztroblog (na jó ez így kicsit erős fogalom. Maradjunk a "süti blog"-nál)
Nyitás: 2012. 10. 03.
Szerkesztő: Rebeka
Társszerkesztő: Nincs (de nem is szükséges, köszönöm)
Design: Mindig saját készítés
Figyelem! A képeket én készítettem, a recepteket én írtam, amelyiknél nincs forrás feltűntetve, az biztsan saját recept! Kérlek ne tüntesd fel sajátodként! Köszönöm. Kellemes nézelődést és nyálcsorgatást emberek!
| |
|
1997. május 13, egy keddi nap óta viselem a Rebeka nevet, és hallgatom annak különböző becézési formáit, amit utálok és csak azoktól viselem el, akiket szeretek. Ebbe a "szeretem" körbe pedig viszonylag kevés ember tartozik bele. Elsősorban a családom, aztán a barátnőim és végül a barátom, akivel több, mint egy éve tart a kapcsolatunk.
De térjünk a lényegre: Miért is vágtam én bele ebbe a bizonyos gasztroblogba? Hát ezt én sem igazán tudom. Imádok lovagolni, vitorlázni, futni, fotózni és csak úgy hirtelen ötletekből bútorokat tervezni. Mégis úgy gondoltam most próbára teszem magam egy újjabb terepen: Süteményeket, tortákat és az édességek minden egyéb fajtáját szeretném elkészíteni és az eredményeket Veletek megosztani! Jó szórakozást!
follow me on instagram
| |
|
|
|
Amerikai palacsinta2012.10.04. 17:42, Rebeka
Ma is korgó hassal érkeztem meg az iskolából és úgy döntöttem, nem elégszem meg egy kis rántottsajttal és sültkrumplival, így nekiláttam palacsintát sütni! Méghozzá amerikai palacsintát. Nagyon egyszerű és gyors recept a végeredmény pedig egyszerűen mennyei!
Egy mély edényben összekeverünk 4 tojást 3dl tejjel, egy másik tálban pedig 40dkg lisztet, 1csomag sütőport, 1csipet sót, 5csomag vaníliás cukrot, 20dkg cukrot és 1/2dl olajat. Miután mindkét tálban jól összekevertük a hozzávalókat, öntsük a tojásos tejbe a másik tál tartalmát és nagyon alaposan, csomómentesen keverjük el. Ha kész, akkor egy teflonos serpenyőben el is kezdhetjük sütni. A palacsinták tenyérnagyságúak legyenek, ami azt jelenti, hogy egy palacsintához egy evőkanálnyi tészta kell. A kis palacsintákat süssük halványsárgára, ha kész, tegyük ki egy tányérra és akár azonnal tálaljuk! Ehetjük lekvárral(ajánlanám a málnalekvárt), nutellával, kakaóöntettel(kakaópor+egy kevés víz jól összekeverve), fagyival, akármivel, ennek tényleg csak a fantáziád szab határt! Jó étvágyat!
| |
|
|
|
○Főoldal-Friss bejegyzések és receptek
○Receptek-A lényeg. Az összes eddig feltöltött receptet megtalálod itt
○Beküldés-Ha úgy gondolod, hogy Neked is van valami finom, édes recepted, oszd meg Velünk is!
○Vendégkönyv-Minden egyéb megjegyzésre, észrevételre, hirdetésre, bármire... :)
| |
|
Ez a chatbox a kissé lustább látogítóim kedvéért jött létre, a hosszabb üzenetekre használjátok a vendégkönyvet!
xoxo: Rebeka
| |
|
Ide olyan süteményeknek, édességeknek a listáját írom össze, amiket mindenképp el szeretnék majd készíteni, tehát ezt csak úgy felvázolnám, hogy mire számítsatok!
-
macaron: A macaron finom, bár kicsit olyan, mint a napfogyatkozás: épp, amikor észlelnénk a jelenlétét, már el is tűnik, ráadásul nem is olcsó. A színes - mandulalisztből, cukorból és tojásfehérjéből készült sütemény évtizedek óta tartja kultikus státuszát Franciaországban.
A kép forrása a Google
-
sajttorta(mindenféle ízben): Elsőre talán tipikus amerikai sütinek tűnik, a történelmi tények viszont mást igazolnak. A "cheesecake" már az ókori görög világban is nagy népszerűségnek örvendett. Krisztus előtt 770-ig nyúlnak vissza írásos emlékek, amikor a desszert, az olimpikonok asztalára került.
A kép forrása a Google
| |
|
2012.11.24. 11:16
2012.11.23. 22:43
2012.11.07. 18:17
2012.11.07. 06:31
2012.10.30. 09:09
| |
|
|
Kipróbáltam otthon, és a végeredmény nagyon finom lett! Sajnos nagyon gyorsan odaégett pár úgy, hogy belül még nyers volt, de lettek egészen jók!:) Amúgy a receptbe nem írtad bele, hogy meg kell-e forgatni vagy ilyesmi (bár lehet hogy ez magától értetődő, nekem nem, nem vagyok valami otthonos a konyhában :D), mi megforgattuk anyuval, úgy lett jó. :D
ariel
Akkor jól csináltátok, tényleg meg kell forgatni és tényleg azért nem írtam bele mert számomra egyértelmű volt. Nem azért mert profi szakács vagyok :D csak egyszerűen imádok palacsintát sütni :)