|
tiramisu.gportal.hu
Téma: gasztroblog (na jó ez így kicsit erős fogalom. Maradjunk a "süti blog"-nál)
Nyitás: 2012. 10. 03.
Szerkesztő: Rebeka
Társszerkesztő: Nincs (de nem is szükséges, köszönöm)
Design: Mindig saját készítés
Figyelem! A képeket én készítettem, a recepteket én írtam, amelyiknél nincs forrás feltűntetve, az biztsan saját recept! Kérlek ne tüntesd fel sajátodként! Köszönöm. Kellemes nézelődést és nyálcsorgatást emberek!
| |
|
1997. május 13, egy keddi nap óta viselem a Rebeka nevet, és hallgatom annak különböző becézési formáit, amit utálok és csak azoktól viselem el, akiket szeretek. Ebbe a "szeretem" körbe pedig viszonylag kevés ember tartozik bele. Elsősorban a családom, aztán a barátnőim és végül a barátom, akivel több, mint egy éve tart a kapcsolatunk.
De térjünk a lényegre: Miért is vágtam én bele ebbe a bizonyos gasztroblogba? Hát ezt én sem igazán tudom. Imádok lovagolni, vitorlázni, futni, fotózni és csak úgy hirtelen ötletekből bútorokat tervezni. Mégis úgy gondoltam most próbára teszem magam egy újjabb terepen: Süteményeket, tortákat és az édességek minden egyéb fajtáját szeretném elkészíteni és az eredményeket Veletek megosztani! Jó szórakozást!
follow me on instagram
| |
|
|
|
[1-1]
Szia! Thjáááááá, imádom a lapot! De most tényleg :D én 16 vagyok és imádok sütni a pasimnak meg tesóméknak meg ilyenek és eddig azt hittem hogy ezzel nagyon kilógok a sorból, dehát akkor örülök, hogy társra találtam :)) Na szóval csak azt akartam mondani, hogy szerintem próbáld ki az áfonyás muffint, mert baromijóóóó, Hugi kedvence :)
Itt a recept, ami alapján én szoktam csinálni:
Hozzávalók
-
20 dkg liszt
-
6 dkg zabpehely
-
2 teáskanál sütőpor
-
1/2 teáskanál szódabikarbóna
-
2 tojás
-
18 dkg cukor
-
15 dkg puha Rama
-
1 csomag vaníliás cukor
-
300 g tejföl (kb. 1,5 pohár)
-
25 dkg áfonya (fagyasztott is lehet)
A lisztet összekeverjük a zabpehellyel, a sütőporral és a szódabikarbónával. A tojásokat habosra keverjük a cukorral és a Ramával, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, majd a tejfölt. A lisztes keveréket kis adagokban a masszához keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk az áfonyát, és a papírral kibélelt muffin formákba adagoljuk. 180 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
Válasz:
Hát nagyon szépen köszönöm a receptet, azonnal ki is teszem a főoldalra :))))))))
|
[1-1]
| |
|
|
|
○Főoldal-Friss bejegyzések és receptek
○Receptek-A lényeg. Az összes eddig feltöltött receptet megtalálod itt
○Beküldés-Ha úgy gondolod, hogy Neked is van valami finom, édes recepted, oszd meg Velünk is!
○Vendégkönyv-Minden egyéb megjegyzésre, észrevételre, hirdetésre, bármire... :)
| |
|
Ez a chatbox a kissé lustább látogítóim kedvéért jött létre, a hosszabb üzenetekre használjátok a vendégkönyvet!
xoxo: Rebeka
| |
|
Ide olyan süteményeknek, édességeknek a listáját írom össze, amiket mindenképp el szeretnék majd készíteni, tehát ezt csak úgy felvázolnám, hogy mire számítsatok!
-
macaron: A macaron finom, bár kicsit olyan, mint a napfogyatkozás: épp, amikor észlelnénk a jelenlétét, már el is tűnik, ráadásul nem is olcsó. A színes - mandulalisztből, cukorból és tojásfehérjéből készült sütemény évtizedek óta tartja kultikus státuszát Franciaországban.
A kép forrása a Google
-
sajttorta(mindenféle ízben): Elsőre talán tipikus amerikai sütinek tűnik, a történelmi tények viszont mást igazolnak. A "cheesecake" már az ókori görög világban is nagy népszerűségnek örvendett. Krisztus előtt 770-ig nyúlnak vissza írásos emlékek, amikor a desszert, az olimpikonok asztalára került.
A kép forrása a Google
| |
|
2012.11.24. 11:16
2012.11.23. 22:43
2012.11.07. 18:17
2012.11.07. 06:31
2012.10.30. 09:09
| |
|
|