|
tiramisu.gportal.hu
Téma: gasztroblog (na jó ez így kicsit erős fogalom. Maradjunk a "süti blog"-nál)
Nyitás: 2012. 10. 03.
Szerkesztő: Rebeka
Társszerkesztő: Nincs (de nem is szükséges, köszönöm)
Design: Mindig saját készítés
Figyelem! A képeket én készítettem, a recepteket én írtam, amelyiknél nincs forrás feltűntetve, az biztsan saját recept! Kérlek ne tüntesd fel sajátodként! Köszönöm. Kellemes nézelődést és nyálcsorgatást emberek!
| |
|
1997. május 13, egy keddi nap óta viselem a Rebeka nevet, és hallgatom annak különböző becézési formáit, amit utálok és csak azoktól viselem el, akiket szeretek. Ebbe a "szeretem" körbe pedig viszonylag kevés ember tartozik bele. Elsősorban a családom, aztán a barátnőim és végül a barátom, akivel több, mint egy éve tart a kapcsolatunk.
De térjünk a lényegre: Miért is vágtam én bele ebbe a bizonyos gasztroblogba? Hát ezt én sem igazán tudom. Imádok lovagolni, vitorlázni, futni, fotózni és csak úgy hirtelen ötletekből bútorokat tervezni. Mégis úgy gondoltam most próbára teszem magam egy újjabb terepen: Süteményeket, tortákat és az édességek minden egyéb fajtáját szeretném elkészíteni és az eredményeket Veletek megosztani! Jó szórakozást!
follow me on instagram
| |
|
|
|
Csokis-kókuszos-krmémes muffin2012.10.03. 18:07, Rebeka
Hétvégén hirtelen sütni támadt kedvem és előszedtem egy régi, csokis muffin receptjét, amit egy kissé felturbóztam némi kókuszreszelékkel és csokikrémmel. Szerintem igencsak finomra sikeredett!
1dl tejben folyamatos kevergetés közben felolvasztunk 10dkg étcsokoládét. 2 tojást 3perc alatt habosra keverünk10dkg porcukorral és hozzáadunk 10dkg puha Rama sütőmargarint. 10dkg finomlisztet elkeverünk 1csomag sütőporral és 10dkg kókuszreszelékkel és hozzáadjuk az előzőekhez, majd hozzáöntjük a csokis tejet is. Kimargarinozott vagy papírkosárkákkal kibélelt muffinsütőbe is önthetjük őket, de én szerintem szebben mutat, ha sütőpapírt darabolunk fel és azzal béleljük ki a formát. Előmelegített sütőben 180°C-on (légkeveréses 165°C) 10 percig sütjük, majd kivesszük és kb. 5 percet hagyjuk hűlni, aztán újjabb 10 percre visszadobjuk a sütőbe. Mikor kivesszük, reményeink szerint a muffinok teteje beesett az 5 perc pihenéstől. Ha nem, akkor egy kicsit nyomkodjuk be a tetejét, hogy több hely legyen a krémnek. Ha ez kész, hagyjuk hűlni a muffinokat és olvasszunk felkb. 5dkg tejcsokit 0,5dl tejben és keverjünk hozzá 2-3 púpozott evőkanál kókuszreszeléket. Ezt öntsük rá a sütikre és hagyjuk megdermedni, hogy krémes állagú legyen, ezután tálalhatjuk. Jó étvágyat!
| |
|
|
|
○Főoldal-Friss bejegyzések és receptek
○Receptek-A lényeg. Az összes eddig feltöltött receptet megtalálod itt
○Beküldés-Ha úgy gondolod, hogy Neked is van valami finom, édes recepted, oszd meg Velünk is!
○Vendégkönyv-Minden egyéb megjegyzésre, észrevételre, hirdetésre, bármire... :)
| |
|
Ez a chatbox a kissé lustább látogítóim kedvéért jött létre, a hosszabb üzenetekre használjátok a vendégkönyvet!
xoxo: Rebeka
| |
|
Ide olyan süteményeknek, édességeknek a listáját írom össze, amiket mindenképp el szeretnék majd készíteni, tehát ezt csak úgy felvázolnám, hogy mire számítsatok!
-
macaron: A macaron finom, bár kicsit olyan, mint a napfogyatkozás: épp, amikor észlelnénk a jelenlétét, már el is tűnik, ráadásul nem is olcsó. A színes - mandulalisztből, cukorból és tojásfehérjéből készült sütemény évtizedek óta tartja kultikus státuszát Franciaországban.
A kép forrása a Google
-
sajttorta(mindenféle ízben): Elsőre talán tipikus amerikai sütinek tűnik, a történelmi tények viszont mást igazolnak. A "cheesecake" már az ókori görög világban is nagy népszerűségnek örvendett. Krisztus előtt 770-ig nyúlnak vissza írásos emlékek, amikor a desszert, az olimpikonok asztalára került.
A kép forrása a Google
| |
|
2012.11.24. 11:16
2012.11.23. 22:43
2012.11.07. 18:17
2012.11.07. 06:31
2012.10.30. 09:09
| |
|
|