|
tiramisu.gportal.hu
Téma: gasztroblog (na jó ez így kicsit erős fogalom. Maradjunk a "süti blog"-nál)
Nyitás: 2012. 10. 03.
Szerkesztő: Rebeka
Társszerkesztő: Nincs (de nem is szükséges, köszönöm)
Design: Mindig saját készítés
Figyelem! A képeket én készítettem, a recepteket én írtam, amelyiknél nincs forrás feltűntetve, az biztsan saját recept! Kérlek ne tüntesd fel sajátodként! Köszönöm. Kellemes nézelődést és nyálcsorgatást emberek!
| |
|
1997. május 13, egy keddi nap óta viselem a Rebeka nevet, és hallgatom annak különböző becézési formáit, amit utálok és csak azoktól viselem el, akiket szeretek. Ebbe a "szeretem" körbe pedig viszonylag kevés ember tartozik bele. Elsősorban a családom, aztán a barátnőim és végül a barátom, akivel több, mint egy éve tart a kapcsolatunk.
De térjünk a lényegre: Miért is vágtam én bele ebbe a bizonyos gasztroblogba? Hát ezt én sem igazán tudom. Imádok lovagolni, vitorlázni, futni, fotózni és csak úgy hirtelen ötletekből bútorokat tervezni. Mégis úgy gondoltam most próbára teszem magam egy újjabb terepen: Süteményeket, tortákat és az édességek minden egyéb fajtáját szeretném elkészíteni és az eredményeket Veletek megosztani! Jó szórakozást!
follow me on instagram
| |
|
|
|
Narancsos Répatorta2012.10.06. 08:33, Rebeka
Nem is fogadhatott volna kellemesebb meglepetés ma reggel, mint Anya répatortája! Könnyű, gyors, egyszerű, finom, nagyszerű, imádnivaló, a kedvencem! Bár úgy gondolom, senki nem tudja úgy elkészíteni a répatortát, mint Anya, azért én megadom Nektek is az esélyt és leírom Anya receptjét, ha kiváncsi vagy, szokás szerint kattints a "BŐVEBBEN"-re!
20dkg sárgarépát meghámozunk és finomra reszelünk, egy nagy keverőtálban összeforgatjuk egy fél marék durvára szeletelt dióval, 5dkg kockázott kandírozott narancshéjjal, és egy nagyobbacska narancs reszelt héjjával. Egy tálban habosra keverünk 2 tojást 1dl étolajjal és 17,5 dkg cukorral, majd a répás keverékhez adjuk. Egy másik tálba szitáljunk 20dkg réteslisztet, adjunk hozzá 1 csipet sót, 1 csomag sütőport és egy teáskanál fahéjjat, majd széles mozdulatokkal elegyítsük a masszát! Ha ezzel megvagyunk, vékonyan olajozzunk ki egy 23cm-es tortaformát, öntsük bele a tésztát, a tetejére pedig szórjunk újjabb fél marék diót és előmelegített sütőben 180°C-on 50 percig süssük. Amíg sül, keverjünk ki hozzá egy finom mázat 4evőkanál porcukorból és egy evőkanál frissen facsart narancsléből. Tálalás előtt locsoljuk meg vele a tortát. Jó étvágyat!
| |
|
|
|
○Főoldal-Friss bejegyzések és receptek
○Receptek-A lényeg. Az összes eddig feltöltött receptet megtalálod itt
○Beküldés-Ha úgy gondolod, hogy Neked is van valami finom, édes recepted, oszd meg Velünk is!
○Vendégkönyv-Minden egyéb megjegyzésre, észrevételre, hirdetésre, bármire... :)
| |
|
Ez a chatbox a kissé lustább látogítóim kedvéért jött létre, a hosszabb üzenetekre használjátok a vendégkönyvet!
xoxo: Rebeka
| |
|
Ide olyan süteményeknek, édességeknek a listáját írom össze, amiket mindenképp el szeretnék majd készíteni, tehát ezt csak úgy felvázolnám, hogy mire számítsatok!
-
macaron: A macaron finom, bár kicsit olyan, mint a napfogyatkozás: épp, amikor észlelnénk a jelenlétét, már el is tűnik, ráadásul nem is olcsó. A színes - mandulalisztből, cukorból és tojásfehérjéből készült sütemény évtizedek óta tartja kultikus státuszát Franciaországban.
A kép forrása a Google
-
sajttorta(mindenféle ízben): Elsőre talán tipikus amerikai sütinek tűnik, a történelmi tények viszont mást igazolnak. A "cheesecake" már az ókori görög világban is nagy népszerűségnek örvendett. Krisztus előtt 770-ig nyúlnak vissza írásos emlékek, amikor a desszert, az olimpikonok asztalára került.
A kép forrása a Google
| |
|
2012.11.24. 11:16
2012.11.23. 22:43
2012.11.07. 18:17
2012.11.07. 06:31
2012.10.30. 09:09
| |
|
|