|
tiramisu.gportal.hu
Téma: gasztroblog (na jó ez így kicsit erős fogalom. Maradjunk a "süti blog"-nál)
Nyitás: 2012. 10. 03.
Szerkesztő: Rebeka
Társszerkesztő: Nincs (de nem is szükséges, köszönöm)
Design: Mindig saját készítés
Figyelem! A képeket én készítettem, a recepteket én írtam, amelyiknél nincs forrás feltűntetve, az biztsan saját recept! Kérlek ne tüntesd fel sajátodként! Köszönöm. Kellemes nézelődést és nyálcsorgatást emberek!
| |
|
1997. május 13, egy keddi nap óta viselem a Rebeka nevet, és hallgatom annak különböző becézési formáit, amit utálok és csak azoktól viselem el, akiket szeretek. Ebbe a "szeretem" körbe pedig viszonylag kevés ember tartozik bele. Elsősorban a családom, aztán a barátnőim és végül a barátom, akivel több, mint egy éve tart a kapcsolatunk.
De térjünk a lényegre: Miért is vágtam én bele ebbe a bizonyos gasztroblogba? Hát ezt én sem igazán tudom. Imádok lovagolni, vitorlázni, futni, fotózni és csak úgy hirtelen ötletekből bútorokat tervezni. Mégis úgy gondoltam most próbára teszem magam egy újjabb terepen: Süteményeket, tortákat és az édességek minden egyéb fajtáját szeretném elkészíteni és az eredményeket Veletek megosztani! Jó szórakozást!
follow me on instagram
| |
|
|
|
bocsááááánat2012.10.15. 18:30, Rebeka
Hohó de régen voltam, bocsánat! De az igazság az hogy nem volt egy szabad percem se. Rengeteget kellett tanulnom mindenféle témazáróra meg felelésre meg minden egyéb vacakra és akkor még ott van a mezei futóverseny ami tulajdonképpen az egész csütörtökömet elfoglalta, mert suli után egyből rohanhattam a Normafára, hogy lefussam azt a vacak kis 2km-t, de tekintve hogy helyezést értem el, meg kellett várnom az eredményhírdetést, ami kb. 3 órával később volt, szóval várhattam 3 órát arra, hogy egy csúnya kis érmet - aminek a hátulján nagybetűkkel áll, hogy "ITALY" - a nyakamba akaszthassanak. Ennyi idő a Normafán pedig pont elég arra, hogy jól megfázzon az ember...és ha már meg vagyok fázva, akkor persze hogy úszóversenyre is küldjenek már el. Tehát ma pedig úszóversenyen voltam, de ennek az eredményhírdetését már nem vártam meg, köszöntem szépen.
Itt a drága
Na de most akkor a lényeg, egy jó hír: hétvégén vettem a könyvesboltban egy ronda, behorpadt tetejű fémdobozkát. Hahaha, ez most miért jó?! Hát megmondom neked, azért mert kártyácskák vannak benne. Kereken 50 darab, a kártyácskákon pedig... sütemény receptek! Én már most imádom az összeset! Az 50 receptből 48 gyümölcsös és én meg imááááádom a gyümölcsöset :) Szóval most akkor megint indul a sütés!
Csókpuszi remélhetőleg holnap találkozunk!
| |
|
|
|
○Főoldal-Friss bejegyzések és receptek
○Receptek-A lényeg. Az összes eddig feltöltött receptet megtalálod itt
○Beküldés-Ha úgy gondolod, hogy Neked is van valami finom, édes recepted, oszd meg Velünk is!
○Vendégkönyv-Minden egyéb megjegyzésre, észrevételre, hirdetésre, bármire... :)
| |
|
Ez a chatbox a kissé lustább látogítóim kedvéért jött létre, a hosszabb üzenetekre használjátok a vendégkönyvet!
xoxo: Rebeka
| |
|
Ide olyan süteményeknek, édességeknek a listáját írom össze, amiket mindenképp el szeretnék majd készíteni, tehát ezt csak úgy felvázolnám, hogy mire számítsatok!
-
macaron: A macaron finom, bár kicsit olyan, mint a napfogyatkozás: épp, amikor észlelnénk a jelenlétét, már el is tűnik, ráadásul nem is olcsó. A színes - mandulalisztből, cukorból és tojásfehérjéből készült sütemény évtizedek óta tartja kultikus státuszát Franciaországban.
A kép forrása a Google
-
sajttorta(mindenféle ízben): Elsőre talán tipikus amerikai sütinek tűnik, a történelmi tények viszont mást igazolnak. A "cheesecake" már az ókori görög világban is nagy népszerűségnek örvendett. Krisztus előtt 770-ig nyúlnak vissza írásos emlékek, amikor a desszert, az olimpikonok asztalára került.
A kép forrása a Google
| |
|
2012.11.24. 11:16
2012.11.23. 22:43
2012.11.07. 18:17
2012.11.07. 06:31
2012.10.30. 09:09
| |
|
|